VOLT: négynegyed és új hullám

Makrai Sonja
2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még két nap hátravan a soproni VOLT-fesztivál idei életéből. A Lövérek tövében rendezett könnyűzenei mustra az egyik legnépszerűbb vidéki fesztivállá nőtte ki magát az évek alatt. Idén új arculattal és talán az eddigi legütősebb programmal rukkoltak elő a szervezők, de a nagy dobás igazán az, hogy a VOLT az uniós elnökség hivatalos záróprogramja lett.
Ma és holnap egyedül az időjárás ronthat a voltosok kedélyállapotán. A mai kínálat is csábító: a nagyszínpadon a Quimby, a Vad Fruttik és a Pendulum után Moby zárja az éjszakát. A hazai könnyűzene krémje is Sopronban lesz: ma este a Zagar, a Heaven Street Seven, holnap a Magashegyi Underground, a Nemjuci, a Hiperkarma és a 30Y koncertjébe érdemes belehallgatni. A külföldi húzónevek azonban holnapra maradnak. Paul Kalkbrenner berlini technomágus mellett a Nouvelle Vague viszi a pálmát, és ott lesz még a Thirty Seconds to Mars és a Parov Stelar Band is.
A borra épülő Poncichter negyed a lágyabb hangzásra koncentrál: ott koncertezik majd a Babos Projekt Special, Bognár Szilvi és az Etnoé, a Kerekes Band, a Váczi Eszter Kvartett és Harcsa Veronika négyese is. És persze ugyanott töretlenül szolgálják majd a szomjazó felnőtt népet a környék legjobb borászai.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.