Zarándoklat indult Jasna Górába

Tarics Péter
2011. 07. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap több mint hatszáz tagú csoport indult vonattal Budapestről Lengyelországba, hogy megemlékezzen az 1939-es lengyelországi magyar zarándoklatról, amely a II. világháború kitörése előtti utolsó czestochowai magyar zarándoklat volt. A vonat a lengyelországi Jasna Górába érkezik, a résztvevők közösen imádkoznak a két nép 2011-es európai szolgálatáért, a lengyelek és magyarok jólétéért.
Az emlékezés a 72 évvel ezelőtti eseményekre jó alkalom arra, hogy a két keresztény nemzet imádságban is kifejezze összetartozását. A zarándokút egyik lelki vezetője Székely János budapest-esztergomi segédpüspök. A vonatúton részt vesz Kövér László házelnök, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Bátor Botond magyarországi pálos tartományfőnök is. A zarándokok csütörtökön térnek vissza Budapestre, amikor a lengyelországi pálosok ajándékaként Magyarországra hozzák az ismert kegykép, a czestochowai Fekete Madonna hiteles másolatát, amelyet közjogi méltóságok jelenlétében fogadnak majd a Parlament előtt. A fatáblára festett Madonna képének másolatát az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a pálosok készítették el Czestochowában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.