A rémhírterjesztő(k) nyomában

Putnok fideszes polgármestere, a térség országgyűlési képviselője szerint meg kell vizsgálni, hogy történt-e rémhírterjesztés a helyi állítólagos lövések ügyében. Tamás Barnabás tegnapi sajtótájékoztatóján kijelentette: ha fennáll ennek az eshetősége, a rémhírterjesztőt is utol kell hogy érje a törvény keze.

Hírösszefoglaló
2011. 08. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakvélemény megállapította: nem lőfegyver okozta azokat a nyomokat, amelyeket az érintettek kapuján véltek felfedezni, vagyis senki nem lőtt a romák házára Putnokon – jelentette ki Tamás Barnabás. Szerinte azonban az ügygyel összefüggésben néhány kérdés még válaszra vár. – Vajon kinek állhat érdekében a dinamikusan fejlődő település életét felbolygatni, feszültséget gerjeszteni az itt élők között? És az alaptalanul nyilatkozóknak eszükbe jutott-e, milyen károkat okoztak a város megyei és országos megítélésében? – tette fel a kérdést. Szerinte a legfontosabb kérdés az, hogy a folyamatban lévő büntetőeljárás felelet ad-e arra, történt-e rémhírterjesztés, és ha igen, ki vagy kik a felelősei. Putnok polgármestere rémhírterjesztésnek véli, ha valaki ilyet tesz, és bízik benne, hogy utoléri majd az érintettet – érintetteket – a törvény keze.
Tamás Barnabás a sajtóban megjelent cikkekből is idézett; szerinte az is aggályos volt, amikor az említett házból nyilatkozó azt mondta, a dörrenés után puskagolyó-süvítést lehetett hallani. Hangsúlyozta: az ellen is föl kell lépni, hogy bárkinek a házára rá lehessen lőni, de az ellen is, aki rémhíreket terjeszt. Kitért a sajtó felelősségére is. Megjegyezte, a rendőrségi vizsgálatnak, a hozzá kapcsolódó intézkedések sorának hatalmas a költségvonzata, a megyei rendőr-főkapitányságnak kellett mindezt finanszíroznia a költségvetéséből, miközben ezt a pénzt másra is lehetett volna fordítani. A rémhírterjesztő(k) felelőssége tehát ebben is felmérhető – közölte a polgármester, aki egyben a parlament rendészeti bizottságának a tagja.
Az Index.hu a múlt héten, csütörtökre virradó éjszaka közölte, lövések hatoltak át két romák lakta ház közös udvarának kapuján szerda este Putnokon; a támadásnak nem volt sérültje. Az ott lakó férfi azt mondta: hangos durranásra lettek figyelmesek, kiszaladtak az udvarra, később jött a következő durranás, és hallották, ahogy a golyó elsüvített mellettük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.