Az államfő is betoppant Kapolcsra

Muray Gábor
2011. 08. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmitt Pál is eljött a Művészetek völgyébe, a köztársasági elnök magánlátogatáson – a családjával – vett részt a fesztiválon, ahol Márta István fesztiváligazgató és a település polgármestere, Márvány Gyuláné kíséretében próbálhatta ki Katlan Tóni bográcsos konyháját, hallgathatott bele a Técsői banda kárpátaljai és Harcsa Veronika irodalmi vonatkozású koncertjébe.
Eddig a szűkebb hír, a többi privát élmény: a völgy a várakozáson felül teljesít, a szűkre szabott keret ellenére rengetegen hömpölyögnek Kapolcson, a szombati dörögdi koncertek – Napra, Nikola Parov és Herczku Ágnes – a legszebb völgyemlékeket idézték. Újdonság az idén a Harcsa Veronika-koncertnek is otthont adó Kaláka és az irodalmi profilú Alexandra udvar, valamint a – némileg ironikusan csengő nevű – sörházi borudvar. A szervezők célja a nagyszínpadok helyett épp a falusi porták szerepének növelése, egyfajta visszarendeződés a profin tálalt produkciók helyett a test közeli, átélhető kultúra felé. A fesztivál vasárnap estig tart.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.