Megdőlt a halászléfőzés menynyiségi rekordja szombaton Balatonlellén. Rózsa Gábor mesterszakács, helyi vendéglőtulajdonos Guinness-rekordot állított be, miután – hivatalosan bejegyzett receptje szerint – egy 4251 literes rézüstben 3,2 tonna, jórészt őshonos halból készítette el 3700 liternyi ételkülönlegességét. A receptet kétéves kutatómunka eredményeként alkotta meg Rózsa és segítői. A mester zöldségalapú halászléjébe elsősorban balatoni halakat, köztük pontyot és harcsát tettek, de igazolandó, hogy a száraz húsú pettyes busának is helye lehet egy balatoni halászlében, ez utóbbiból is bekerült néhány kilónyi az érdeklődők százai által körülvett, 224 centiméterre felaggatott főzőedénybe.
Egyedül a szomorkás idő akadályozta meg, hogy a főzőhely körül kialakított árusítóhelyeken felvásárolják a 3700 liter halászlét. Evett belőle, aki csak akart, ám majdnem a felét az eltarthatósági tilalmi idő letelte után meg kellett semmisíteni. A szervezők eredetileg egy adagot háromszáz forintért készültek értékesíteni, hogy a bevételből a balatonboglári gyermekotthont támogassák.
Autópályán cserélt kereket egy férfi Komáromban