Balatoni rekorderek

2011. 08. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdőlt a halászléfőzés menynyiségi rekordja szombaton Balatonlellén. Rózsa Gábor mesterszakács, helyi vendéglőtulajdonos Guinness-rekordot állított be, miután – hivatalosan bejegyzett receptje szerint – egy 4251 literes rézüstben 3,2 tonna, jórészt őshonos halból készítette el 3700 liternyi ételkülönlegességét. A receptet kétéves kutatómunka eredményeként alkotta meg Rózsa és segítői. A mester zöldségalapú halászléjébe elsősorban balatoni halakat, köztük pontyot és harcsát tettek, de igazolandó, hogy a száraz húsú pettyes busának is helye lehet egy balatoni halászlében, ez utóbbiból is bekerült néhány kilónyi az érdeklődők százai által körülvett, 224 centiméterre felaggatott főzőedénybe.
Egyedül a szomorkás idő akadályozta meg, hogy a főzőhely körül kialakított árusítóhelyeken felvásárolják a 3700 liter halászlét. Evett belőle, aki csak akart, ám majdnem a felét az eltarthatósági tilalmi idő letelte után meg kellett semmisíteni. A szervezők eredetileg egy adagot háromszáz forintért készültek értékesíteni, hogy a bevételből a balatonboglári gyermekotthont támogassák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.