Bérlés helyett székházvásárlás

Állami kézbe kerülhet az MTV Kunigunda utcai gyártóbázisa – közölte lapunknak adott interjújában Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója.

Török László
2011. 08. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTV, a Duna TV, a Magyar Távirati Iroda és a Magyar Rádió vagyonát és alkalmazottait átvevő MTVA vezetője a terület tulajdonosával folytatott tárgyalások eredményéről beszámolva elmondta, az állam nettó 22 milliárd forintot fizet majd, ám ez nem a teljes vételár. Az óbudai ingatlanba még az idén beköltözik a Duna TV, később pedig az MTI és a rádió is. Böröcz István beszélt a közmédiumokat érintő elbocsátásokról is. Ezek szerint az idén összesen kilencszáz ember munkaviszonyát kívánják megszüntetni két ütemben a jelenleg 3200 főt foglalkoztató MTVA-nál. A vezérigazgató hangsúlyozta, nem politikai alapon hozták meg döntéseiket, indokuk a közmédiumoknál tapasztalható párhuzamosságok felszámolása és a túlfoglalkoztatottság leépítése volt. Az intézkedések nyomán a következő években öt-hat milliárd forintos megtakarítással számolnak.

Interjú az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.