Bugaci emlékezés a magyarok őseire

Munkatársunktól
2011. 08. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háromnapos hagyományőrző seregszemle kezdődik ma Bugacon, ahol koncertek, előadások, rendhagyó bemutatók hívják fel a figyelmet arra, hogy nem csak 1100 éve élnek magyarok a Kárpát-medencében. A tavaly százezreket megmozgató és szintén Bugacon tartott Kurultáj szervezői idén is várják a hagyományokra fogékony közönséget.
– Az Ősök napja olyan élő ünnep, amit akár az év 365 napján megtarthatna valamennyi magyar, hiszen ősei mindenkinek vannak, és ahhoz sem kell különösebb felismerés, hogy nélkülük mi sem lennénk – mondta lapunknak Bíró András Zsolt főszervező. A Magyar Turán Alapítvány vezetője szerint több évtizedes restanciát pótolnak. Árpádról például egyetlen méltó rendezvényt sem tartanak az országban, Attilával, akit a Kárpát- medencében temettek el, ugyanez a helyzet – fogalmazott Bíró.
Az eseményfolyam szinte a teljesség igényével felvonultatja az ősi magyar kultúrát képviselő hagyományőrzőket. Lesznek sámándobosok, viseletet, íjakat, jurtákat készítő mesterek. Most először találkozik valamennyi lovas hagyományőrző csapat, de a bugaci pusztában kézművesek vására is várja majd az érdeklődőket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.