Célegyenesben a világbajnoki felkészülés

Munkatársunktól
2011. 08. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig 92 ország adta le a nevezését az augusztus 17. és 21. között sorra kerülő szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságra, amelyen a négy paraversenyzővel együtt 48 fős magyar válogatott indul – mindkét szám rekord a vb-k történetében.
A népes magyar csapatot hivatalosan tegnap mutatták be, a világbajnokságig hátralévő időben még mindenki folytatja a munkát – a többség Szolnokon. Azért ott, és nem Szegeden, mert a Maty-éri pályán még jelenleg is tart az átalakítás. Schmidt Gábor, a szövetség főtitkára, a szervezőbizottság elnöke elárulta, kissé már őt is nyugtalanítja, hogy a létesítmény még nincs készen, de bírja a fővállalkozó ígéretét, miszerint az augusztus 4-i határidőre minden a helyére kerül. A szegedi már eddig is a földkerekség legjobb kajak-kenus pályája volt, a fejlesztéssel még jobb szolgáltatást nyújthatnak a szervezők. Schmidt Gábor kiemelte az úgynevezett spider kamerarendszert, amely tovább fokozza a tévés közvetítés élményét.
Storcz Botond szövetségi kapitány úgy fogalmazott: a felkészülés a célegyenesbe ért, és a londoni kvóták megszerzése mellett tíz érem kiharcolását tűzi ki a csapat elé célként. Saját pályafutására visszaemlékezve elmondta, versenyzőként egy-egy vb-n, illetve Eb-n négy ezüstöt szerzett Szegeden, a hiányzó aranyért most remél kárpótlást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.