Csaló telefonálgat a PSZÁF nevében

Győr Ágnes
2011. 08. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaló telefonálgat a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) nevében – figyelmeztetett a hatóság tegnap közleményben. A felügyelet lapunknak megerősítette, az ügyfélszolgálatára érkezett fogyasztói bejelentések alapján egy ismeretlen 2011 júniusa óta a munkatársuknak adja ki magát, és azzal keres meg biztosítási szerződéssel rendelkező magánembereket, hogy személyesen átvizsgálná irataikat. Eddig azonban nincsen arról információ, hogy megkárosított volna ügyfeleket. A PSZÁF közleményében hangsúlyozta, hogy senkinek nem adott megbízást ilyen tevékenységre. A szervezet minden vizsgálata előtt hivatalos okiratot kézbesít ki, s az ellenőrzéseknél munkatársaik bemutatják megbízólevelüket és arcképes igazolványukat. A felügyelőség arra kéri a polgárokat, ha megkeresi őket az elkövető, akkor azt azonnal jelentsék. Mivel a csaló magatartása felvetheti a biztosítási és üzleti titok sérelmét, illetve alkalmas a PSZÁF működésébe vetett közbizalom megsértésére, a felügyelet rendőrségi feljelentést tett. A büntető törvénykönyv alapján a csalás kettőtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.