DVSC-dupla, ZTE-nulla az NB I-ben

Munkatársunktól
2011. 08. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Második mérkőzését is megnyerte a Debrecen, illetve elvesztette a Zalaegerszeg a labdarúgó NB I-ben. Ebből kikövetkeztethető a második forduló tegnapi nyitómérkőzésének a végeredménye: ZTE–DVSC 0-2.
Kondás Elemér együttese viharosan kezdte a bajnokságot, 5-2-re kiütötte a Vasast, s akár 10-2 is lehetett volna a vége. Az előző idény negyedik helyezettje viszont 4-1-re kikapott Diósgyőrben – s tegnap hazai pályán sem tudott javítani. Erre magyarázatul szolgálhat az is, hogy Csank János nem számíthatott hat sérült játékosára. A ZTE az első félidőben fordíthatta volna a maga javára a találkozót, ekkor több helyzete volt, ráadásul a hajdúságiaknál a 17. percben megsérült Bódi, Yannick állt be a helyére. A 24. percben gólt szerzett a Debrecen, de Szabó Zsolt játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A második félidőben a DVSC átvette a játék irányítását, s két perc alatt eldöntötte a meccset. A 77. percben Kulcsár, a 79.-ben pedig Yannick mattolta Vlaszákot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.