Elbúcsúzott a Fiatal Európa szerkesztősége

Hírösszefoglaló
2011. 08. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem 300 tudósításban számolt be Magyarország soros európai uniós elnökségéről az a 25 egyetemi és főiskolai hallgató, aki részt vehett a Fiatal Európa-szerkesztőség programban az előző fél évben – adta hírül a távirati iroda. Óriási lehetőség volt ez a program a részt vevő diákoknak, hogy egy ilyen pörgős, ugyanakkor Magyarország számára ennyire fontos rendezvénysorozat kulisszái mögé bepillanthassanak, és tudósíthassanak róla akár a Frankfurter Allgemeine Zeitung vagy a Guardian újságírói mellől – szólt a kezdeményezésről annak tegnapi budapesti záró sajtótájékoztatóján a magyar EU-elnökség szóvivője.
Bakos Piroska beszámolója szerint a 25 diák újságírót csaknem 160 jelentkező közül választották ki. Nem volt kritérium, hogy a résztvevők kommunikáció szakon tanuljanak, a 18–24 év közötti hallgatók számára meghirdetett programban elvárták azonban a magas szintű nyelvtudást. Végül színes csapat jött össze: a szerkesztőségbe pécsi, szegedi, debreceni és budapesti hallgatók egyaránt bekerültek, és kárpátaljai és Brüsszelben élő tudósító is erősítette a csapatot – fűzte hozzá. A Fiatal Európa-szerkesztőség tagjai a soros magyar elnökséghez kapcsolódó eseményekről, a sajtónyilvános szakmai rendezvényekről és az elnökséghez kapcsolódó kulturális programokról tudósíthattak. A program lelkes résztvevői interjúkat készítettek például Herman Van Rompuyjel, az Európai Unió állam- és kormányfői tanácsának elnökével, Catherine Ashtonnal, az EU külügyi képviselőjével, Andrulla Vasziliu oktatásügyért és kultúráért felelős biztossal, Andor László szociális ügyekért felelős biztossal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.