Előzetesben a bajai nevelőanya

Kihallgatták, előzetes letartóztatásba helyezték, majd Budapestre, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították azt a bajai asszonyt, aki hétfőn megölte tízéves kislányát, amikor végezni akart magával és három nevelt gyermekével.

2011. 08. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetes letartóztatásba helyezte csütörtökön este a bíróság a 47 éves H. Istvánnét, aki a Bajához tartozó Mártonszálláson gyógyszerrel mérgezte meg három gyermekét és magát hétfőn. Tízéves örökbe fogadott kislánya meghalt, a nőt, illetve 8 és 11 éves nevelt fiait a váratlanul hazaérkező apa és a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. A kisfiúkat néhány óra elteltével kikérdezték a rendőrök, de a nő csak napok múlva, csütörtökre került olyan állapotba, hogy gyanúsítottként kihallgathassák. Az asszony beismerte a bűncselekmény elkövetését, közölte Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, aki a nyomozás érdekére hivatkozva többet nem árulhatott el. A rendőrség több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés kísérletének gyanújával nyomoz. A nőt azóta Budapestre, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították. A Kalocsai Néplap úgy tudja, hogy először erős antidepresszáns szereket adott a gyermekeknek, majd amikor a kislány rosszul lett, de nem halt meg, takarókat terített rá, ráfeküdt és addig tartotta a takaró alatt, amíg megfulladt. A két bódult, öklendező fiú szemtanúja volt a kislány halálának.
Az életben maradt gyerekek még kórházban vannak, mint megírtuk, a kalocsai gyámhatóság a tragédia napján új nevelőszülőt jelölt ki a számukra, aki azonnal hozzájuk sietett, hogy jelenlétével segítsen oldani a szörnyűségek okozta sokkot, és mihamarabb hazavihesse őket.
Tart a nyomozás a valkói tragédia ügyében is. Mint ismert, a Pest megyei településen a szomszédok szerint alkohol- és kábítószerfüggő V. István kedden agyonszurkálta a külföldre készülő barátnőjét, a nagymamáját és az édesanyját. A 27 éves férfi ugyanazzal az eszközzel önmagával is végzett. A rendőrség a helyszínen talált egy körülbelül tízcentis bajonettet, V. István ezzel követhette el a gyilkosságokat. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője lapunknak elmondta: ugyanott fegyver összeállításához alkalmas eszközöket és alkatrészeket is lefoglaltak, ezek vizsgálatára, illetve elszállítására tűzszerészek segítségét kérték.
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság tegnap azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy múlt hét csütörtökön Ászáron, az utcán leszúrta volt élettársát. A 40 éves nő a kórházba szállítás közben meghalt. A feltételezett tettest egy kisbéri sörözőben találták meg. Az MTI úgy tudja, hogy egykori házastársakról van szó, és a bíróság kevéssel a bűncselekmény előtt mondta ki a válást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.