Elvitték a szegények elől az állatokat

Hírösszefoglaló
2011. 08. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ismeretlen jól időzített felvásárlási akciója miatt hiúsult meg a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak a mezőkovácsházai kistérségben tervezett kecskeosztása, amely száz hátrányos helyzetű, többgyerekes családnak tette volna lehetővé például a kecsketej rendszeres fogyasztását – közölte Hegedűs Zsuzsa, az alapítvány kuratóriumának elnöke.
A szervezet azoknak a hátrányos helyzetű családoknak segít, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem éri el a nyugdíjminimumot. Az ilyen családokban élő gyerekek az óvodákban és az iskolákban jogosultak a százszázalékos étkezési támogatásra. Az alapítvány szerint azonban a 140-240 forint közötti fejkvóta nem elég a fejlődésükhöz szükséges fehérje- és vitaminforrásra, ezért a családokat akarják olyan helyzetbe hozni, hogy ezeket maguk meg tudják termelni.
Hegedűs Zsuzsa kifejtette: július 23-án és 29-én terveztek kiosztani száz vemhes kecskét a szervezet programjában részt vevőknek. Az alapítvány erre a célra ki is fizetett 100 ezer forint foglalót egy helyi kecsketartónál, az állatokért egyenként 13 ezer forintot fizettek volna. A szervezet tájékoztatása szerint azonban a kecsketenyésztőnél csütörtökön „egy nem azonosítható személy” jelent meg, aki valamennyi jószágot megvásárolta kétezer forintos felárral.
A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány minden segítséget szívesen fogad annak kiderítésére, kik és milyen szándékkal fosztották meg az érintett száz hátrányos helyzetű családot attól a lehetőségtől, hogy az áprilisban kiosztott vetőmag mellett az általuk választott állatokkal fenntartható támogatáshoz juthassanak.
Hegedűs Zsuzsa ugyanakkor megjegyzi, a szervezet megpróbálja pótolni a hiányzó kecskéket, de ha ez mégsem lehetséges, akkor a családok választhatnak a programban szereplő további lehetőségek közül: kérhetnek 30 naposcsibét és 20 naposkacsát; vagy hat nyulat, illetve egy választási malacot.
A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány április végén a Nógrád megyei Mátraverebélyben és Sámsonházán kezdte meg segítő akcióját, amely során vetőmagokkal és kisállatokkal összesen 15 ezer rászoruló családot kívánnak támogatni a leginkább hátrányos helyzetű térségekben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.