Fukusimai diákok érkeznek

Szalai Laura
2011. 08. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európában elsőként fogadhat a Japán atomkatasztrófa sújtotta területről érkező gyermekeket Magyarország, a hódmezővásárhelyi képviselő testület által életre hívott Kizuna-projektnek köszönhetően. A tizenhét japán diák jövő hétfőn érkezik Hódmezővásárhelyre, s két hétig vendégeskedik hazánkban.
A kizuna kifejezést a japánok az emberi kapcsolatokra, baráti kötelékekre alkalmazzák, ezért ezt a szót választotta Hódmezővásárhely a most induló szolidaritási akciója címéül. Lázár János (Fidesz) polgármester kiemelte: ez nem segélyakció, hanem két nép, két kultúra találkozása. – Szeretnénk megmutatni a katasztrófa sújtotta japán közösségeknek, hogy a kizuna, amellyel az emberek közötti kötelékeket, a baráti kapcsolatokat jelölik, összekapcsolhat olyan távoli településeket is, mint Fukusima és Hódmezővásárhely, és összeköthet olyan távol élő embereket is, mint a japánok és a magyarok – fogalmazott a településvezető.
A programban részt vevő 14– 17 éves fiatalok megtekintik Hódmezővásárhely és a régió kulturális, természeti értékeit, ellátogatnak a Balatonhoz, s megismerik Szeged, Tihany, Esztergom, Visegrád és Budapest főbb nevezetességeit is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.