Gazdálkodási fordulat?

Munkatársunktól
2011. 08. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy év alatt nem múlnak el olyan tapasztalatok, melyeket az emberek az elmúlt nyolc évben megszereztek – vallotta be a köztévében Tukacs István MSZP-s országgyűlési képviselő. – Nem engednek ki a büntiből ilyen könynyen, meg kell érte dolgozni – fogalmazott Tukacs, aki arról is beszélt: vágyik rá, hogy a támogatottságuk folyamatosan emelkedjen.
Eközben a Népszabadság arról ír, hogy augusztus végére elkészülhetnek az MSZP pártfinanszírozásának átalakítására vonatkozó reformtervek. A gazdálkodás átalakításával foglalkozó munkacsoportot Tukacs vezeti és részt vesznek benne a párt pénzügyi szakemberei is. A Népszabadság szerint a Tukacs által elnökölt központi pénzügyi ellenőrző bizottság konzultatív szerepet kapott a munkában. A reformok kidolgozásában részt vesz Herczog Edit európai parlamenti képviselő is, aki külföldi tapasztalatokkal segítheti a folyamatot, hiszen ő az európai szocialista frakció kincstárnoka. A lapnak Tukacs elmondta, a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök által elindított pártszavazás végeredménye is azt mutatta, hogy a párttagok fogékonyak erre a témára és elvárják a minél átláthatóbb, nyitottabb gazdálkodást. Közel ötven javaslatot fogalmaztak meg, ezeket a pénzügyi ellenőrző bizottság következő ülésén fogják tovább formálni.
Felmerült például, hogy a pénzügyi ellenőrző bizottság rendszeresen tartson nyílt napot a párttagok számára, ahol bárki javaslatot tehet a gazdálkodással kapcsolatban. Az egyik legfontosabb újítás várhatóan az lesz, hogy szakítva az eddigi hagyományokkal, ne csak készpénzben, hanem elektronikusan is lehessen tagdíjat fizetni a jövőben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.