Gyújtogatás Németországban

Hírösszefoglaló
2011. 08. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cigányokra gyújtottak egy többlakásos családi házat tegnap reggel a nyugat-németországi Leverkusen városban – közölte a helyi rendőrség szóvivője hírügynökségekkel. A Der Standard című osztrák napilap internetes kiadásában azt közölte, a tüzet feltehetően idegengyűlölők egy csoportja okozhatta. A megtámadott család az épület földszintjén lakott, s szerencséjükre már ébren voltak, amikor a lángok felcsaptak az ablakoknál. Sikoltozva, sokkos állapotban menekültek az utcára, de az ijedtséget leszámítva jól vannak, nem sérültek meg – közölte a lap. A cigány család otthona lakhatatlanná vált, s hogy a környező épületek épségben maradtak, csak a tűzoltók gyors kiérkezésének köszönhető.
A szemtanúk négy férfit láttak a tetthely közelében. A nyilatkozatok szerint a támadók egy autóval és egy kisbusszal menekültek el. A helyi hatóság felállított egy nyomozó bizottságot, amely nemcsak a tetteseket keresi, de azt is vizsgálja, valóban volt-e rasszista indíttatása a gyújtogatásnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.