Halászlérekordra invitál Balatonlelle

2011. 08. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Levédett receptúrával, a balatoni halászlé hivatalos megszületésével tart halászléfőző világrekord-kísérletet ma délelőtt Balatonlellén, a hagyományos balatoni folklórtalálkozón Rózsa Gábor mesterszakács és csapata. Az egyik legnagyobb balatoni halkereskedelmi cég 3,2 tonna ponty- és apróhal-ajándékából 7500 adag halászlét készítenek majd, amelynek bevételéből (egy adagot háromszáz forintért adnak) egy balatonboglári gyermekotthont támogatnak. A hitelesített bogrács méretei is jellemzők a különleges kihíváshoz: a 326 centiméter átmérőjű, 224 centiméter magas, 4251 literes rézüstben 3750 liternyi halászlé készül.
Rózsa Gábor az MTI-nek korábban elmondta: kétéves kutatómunka eredményeként alkották meg a balatoni halászlé receptjét dédapáink receptjeit ötvözve a modern gasztronómiával. Az őshonos balatoni halakból készülő újfajta halászlé mind állagában, mind jellegében különbözik a szakirodalom által eddig ismert és elismert tiszai és bajai halászlevektől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.