Ittas volt az Arnóth halálát okozó sofőr

Hírösszefoglaló
2011. 08. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Részeg volt az a gépkocsivezető, aki március 16-án a késő esti órákban a forgalommal szemben haladva Arnóth Sándor fideszes parlamenti képviselő, püspökladányi polgármester halálát okozta – adta hírül a távirati iroda a Pest Megyei Rendőr–főkapitányság közleménye alapján, miután a hatóság lezárta a nyomozást. A halált okozó ittas járművezetés, illetve közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozásban a rendőrség számos tanút meghallgatott, és igazságügyi szakértőket is kirendeltek. A tanúk elmondása szerint J. Cs. aszódi lakos az M3-as autópályán a főváros irányából Hatvan felé haladt autójával, majd az 50. kilométerkő környékén megfordult, és a belső sávban elindult a forgalommal szemben. Nyolc kilométer megtétele után, az autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán az ittas sofőr frontálisan összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval. Az ütközés következtében ő maga, valamint a másik autó két utasa, köztük Arnóth Sándor, Püspökladány fideszes polgármestere a helyszínen életét vesztette – olvasható a rendőrségi közleményben. Ebben kitérnek arra is, hogy az érintett útszakaszon a balesetet követő percekben – a váratlan forgalmi akadály miatt – több anyagi káros baleset is történt, s feltehetően csak a járművezetők éberségének és gyors reakciójának volt köszönhető, hogy személyi sérüléssel járó baleset nem történt. A rendőrség a gyanúsított halála miatt megszüntette a nyomozást az ügyben – olvasható a Pest Megyei Rendőr–főkapitányság közleményében.
Püspökladányban június 19-én Arnóth halála miatt időközi országgyűlésiképviselő-választást is tartottak, amelynek második fordulója – csakúgy, mint az első – érvénytelen lett, mert a választásra jogosultaknak csupán 23,14 százaléka járult az urnákhoz. A Hajdú-Bihar megyei városban az érvénytelenség miatt újabb időközi választást kell majd tartani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.