Kender a gyerekszobában

Nagy Áron
2011. 08. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyerekszobákban és a házhoz tartozó melléképületben termesztett kendernövényeket egy makói pár – közölte tegnapi híradásában a Police.hu. A tájékoztatás szerint a Terrorelhárítási Központ és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közös akcióban számolta fel az ültetvényt. A hatóságok július 21-én hajnalban tartottak házkutatást a családi házban, ahol összesen négyszázhatvankilenc élő virágzatú kendert foglaltak le. Előkerült további húsz kiszárított úgynevezett anyatő is. Az igazságügyi botanikus szakértő előzetes véleménye szerint jelentős mennyiségű THC-tartalmú növényről van szó. A rendőrök a házban lakó 42 éves férfit és 30 éves női bűntársát előállították, majd kihallgatásuk után őrizetbe vették. Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt a bíróság lapzárta után döntött előzetes letartóztatásukról.
Emlékezetes, legutóbb július 14-én, a fővárosban ütöttek rajta a rendőrök egy drogtanyán. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az ültetvényre egy Zsolt fejedelem utcai ingatlanban találtak rá; a ház több helyisége termesztőhelynek volt kialakítva a megfelelő technikai felszereléssel. A házkutatás során a nyomozók 650 tő növényt, kábítószergyanús anyagot és kábítószerrel összefüggésbe hozható tárgyakat foglaltak le, amelyek azonosítása az eljárás későbbi szakaszában az igazságügyi szakértő feladata lesz. Az ügyben három román állampolgár – egy 22 éves nő és két 28 éves férfi – ellen kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt a rendőrség eljárást indított. Csak ebben a hónapban legalább fél tucatszor fogtak el dílereket jelentősebb mennyiségű kábítószerrel szerte az országban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.