Készül a hulladékudvar

Hazánk legnagyobb és legkorszerűbb hulladékudvara épül a főváros XXII. kerületében, a Nagytétényi úton. A lakosok itt a szelektíven gyűjtött és a veszélyes hulladék mellett a zöldhulladékot, a lomot, az építési törmeléket és a gumiabroncsot is leadhatják majd.

Munkatársunktól
2011. 08. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tereprendezési munkálatok folynak jelenleg a fővárosban a Nagytétényi úton, ahol várhatóan november közepén megnyílik az ötezer négyzetméteres hulladékudvar, ami egy átlagos létesítmény területénél tízszer nagyobb, és így többféle típusú hulladék befogadására is képes lesz majd.
– A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. legfőbb célja ezzel a beruházással, hogy megfelelő megoldást kínáljon a Dél-Budán és az agglomerációban élőknek, hogy szakavatott segítséggel, rendezett környezetben válhassanak meg feleslegessé vált hulladékaiktól. Az új telepen térítés ellenében a lom, illetve önkéntes regisztráció alapján építési törmelék és gumiabroncs is beszállítható lesz, de a zöldhulladékot és az építési törmeléket kizárólag az erre a célra árusított zsákokban fogadják majd – mondta lapunknak Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ Kommunikációs- és PR-vezetője.
Hangsúlyozta, a hulladékot a az új telephelyen kizárólag tárolják, utána újrahasznosításra, illetve ártalmatlanításra továbbszállítják.
Szűcs Panni lapunk azon felvetésére, miszerint több helyi lakos is tiltakozásba kezdett a hulladékudvar ellen, mert félnek a rágcsálók megjelenésétől, megjegyezte, a hulladékudvarban háztartási hulladékot nem tárolnak, a szelektíven gyűjtött fém, papír, üveg, pedig nem lehet vonzó élelem a rágcsálóknak.
Megtudtuk, hogy a hulladékudvarban nagy zöldövezetet is kiépítenek majd, amely otthont adhat a különböző hulladékkezeléssel kapcsolatos felvilágosító és ismeretterjesztő rendezvényeknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.