Közel fél mázsa drog egy raktárban

Hírösszefoglaló
2011. 08. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyvenegy kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai – közölte a NAV szombaton az MTI-vel. A törökbálinti Depo logisztikai központ területén szolgálatot teljesítő pénzügyőrök csütörtökön egy Kínából Németországon keresztül Magyarországra küldött postai küldeményt vizsgáltak meg. A csomag az okmányok szerint 1-fenil-X-metilamino-1-pentanon nevű kémiai anyagot tartalmazott, ám a NAV munkatársai által elvégzett kábítószertesztes vizsgálat demerolgyanús anyagot mutatott ki. A 18 kilogrammnyi anyag papírhordóban érkezett. Egy másik csomagot – amelynek a feladója és a címzettje is megegyezett az előző küldeményével – szintén átvizsgáltak a vámosok, és kiderült, hogy 23 kilogrammnyi metamfetamin-gyanús anyagot tartalmaz. A pénzügyőrök mindkét küldeményt lefoglalták, és kábítószerrel visszaélés elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek. A demerol és a metamfetamin is szintetikus kábítószer. Suller György Attila vám- és jövedéki szóvivő elmondta: a lefoglalt anyag feketepiaci értéke több tízmillió forint lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.