Közlemény

MN
2011. 08. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság megállapítja, hogy az alperes azzal, hogy az általa kiadott Magyar Nemzet című lap 2008. 04. 24-i számában a „Kapolyi szerződött a levadászókkal”, 2008. 04. 25-i számában a „Keller László volt a megbízó”, 2008. 04. 26-i számában „Egy titokban rögzített beszélgetés” és 2008. 04. 26-i számában „Valótlanságokkal védekeznek a levadászók” című cikkekben azt a valós tényt, hogy a System Consulting Rt. II. r. felperes, majd annak helyébe lépve Kapolyi László I. r. felperes 2002 végén keretszerződést kötött a magánnyomozásra jogosult Finder Bt.-vel, és kifizetett 5 millió forintot, valamint azt a tényt, hogy ez a cég politikailag is érzékeny adatok gyűjtésével is foglalkozott, olyan hamis színben tüntette fel, hogy Kapolyi László vagy cége, a System Consulting Rt. Orbán Viktor, Simicska Lajos és Kalmár István megfigyelésére, levadászására adott volna megbízást, megsértette az I., II. r. felperesek jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát.
Továbbá azzal, hogy a lap 2008. 04. 25-i számában megalapozatlanul állította, hogy a Finder Bt. munkájáról készült, 2003. 04. 07-i tájékoztatót Kapolyi László I. r. felperes megkapta volna, megsértette I. r. felperes jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát.
A bíróság az alperest a további jogsértéstől eltiltja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.