Kutyákat mentettek a rendőrök Izményben

2011. 08. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három elhanyagolt, életveszélyben lévő bulldogot mentettek a rendőrök a Tolna megyei Izményben kedden lakossági bejelentés alapján. Fiáth Szilvia, a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány vezetője szerint Magyarországon ez az első eset, amikor a rendőrök a nem megfelelő tartási körülmények miatt foglaltak le állatokat. – Az izményi körzeti megbízottnak jelezte valaki, hogy egy lakatlan ház udvarán magukra hagyott állatok sínylődnek – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Kreiner József, a bonyhádi rendőrkapitányság szóvivője. Elmondta, a helyszínen kiderült, hogy a kutyák jó ideje a szomszédok által átdobált maradékon élnek, vízhez pedig akkor jutnak, ha esik az eső. A helyi hatósági állatorvos felmérte a helyzetet, és a bonyhádi állatvédőkkel, illetve a település jegyzőjével egyetértésben megállapította, hogy a bulldogokat éheztetik és szomjaztatják, tartásuk körülményei kimerítik az állatkínzás fogalmát. A kutyákat a rendőrség lefoglalta, azóta a bonyhádi menhelyen gondoskodnak róluk. – Állatkínzás alapos gyanújával indítottak eljárást az ügyben – fűzte hozzá Kreiner József.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.