Lemondatnák Schwartz Bélát

Távozásra szólította fel Ajka szocialista polgármesterét a Fidesz helyi csoportja. Egy hangfelvétel tanúsága szerint a településvezető tisztségeket ajánlott fel kormánypárti politikusoknak, ha azok leállíttatják a város ellen folyó számvevőszéki vizsgálatot.

Munkatársunktól
2011. 08. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 11 milliárd forint éves költségvetésű önkormányzat adósságállománya meghaladja a hétmilliárd forintot, ebből csaknem 1,5 milliárd 120 napon túli tartozás, a szállítói tartozások pedig egyetlen év alatt 63 százalékkal növekedtek – ezekre a számokra hivatkozva követelte Stolár Mihály, hogy távozzon a város éléről az MSZP-s polgármester. A Fidesz ajkai elnöke hozzátette: a pénzügyi válság mellett morális csődről is szó van. – A város polgármestere hivatali vesztegetésre tett kísérletet – emelte ki., Felidézte, Schwartz Béla bizottsági és igazgatótanácsi helyeket ajánlott kormánypárti politikusoknak, amennyiben azok segítenek leállítani az a vizsgálatot, amelyet az Állami Számvevőszék indított a város ellen. A Schwartz-féle ajánlattételről hangfelvétel tanúskodik, amit a kormánypárti politikusok nyilvánosságra is hoztak. A képviselők – köztük a térség parlamenti delegáltja, Ékes József – visszautasították a megkeresést.
Horváth József, Ajka MSZP-s alpolgármestere másként látja a város ügyeit. A távirati irodának arról beszélt, hogy az adósságállomány nem hét-, hanem kevesebb mint hárommilliárd forint, a gazdálkodás pedig „elfogadható”. Horváth emellett azt állítja: szó sem volt arról, hogy a polgármester négyszemközt kérte volna az ÁSZ-vizsgálat leállítását Ékes Józseftől, sem arról, hogy ennek fejében bizonyos tisztségeket ajánlott volna fel. Sőt, tette hozzá, „ők jöttek konkrét igényekkel bizottsági tagsági és tanácsnoki tisztségeket illetően”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.