Lesben álló üldözők

Munkatársunktól
2011. 08. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vidám lecsengetése volt a vasárnapi Német Nagydíjnak, amikor a levezető körben a másodikként leintett Fernando Alonso Ferrarijából kifogyott az üzemanyag – azaz csak egy liter maradt benne, ami viszont kellett a verseny utáni kötelező mintaadáshoz –, és a kétszeres világbajnok spanyol pilóta a nagy rivális, ezúttal harmadik Mark Webber Red Bulljára kuporodva ért be a célba. Bár a szabályokat mindketten megszegték, hiszen az ausztrál nem állhatott volna meg, és vis maior esetén sem lehet stoppolni, a sportfelügyelők ez esetben szemet hunytak. Nem úgy, mint Sébastien Buemi (Toro Rosso) és Nick Heidfeld (Renault) ütközését vizsgálva, mert előbbi öthelyes rajtbüntetést kapott a soron következő, hét végi Magyar Nagydíjra.
Ennél persze jóval nagyobb a visszhangja annak, hogy a pontversenyben még mindig tetemes, 77 pont előnnyel vezető vb-címvédő, Sebastian Vettel csak negyedik lett a Nürburgringen, hat első és három második hely után éppen hazai pályán sült fel, Lewis Hamilton (McLaren) pedig idei második futamgyőzelmét aratta.
„Hamilton monumentális diadala. A brit pilóta vezetési stílusa és a McLaren menedzsmentje rengeteg kritikát kapott az elmúlt hetekben, de a sebesség templomában – ahol az élen álló versenyző személye hétszer változott a futam alatt – mind Hamilton, mind a csapata hibátlanul teljesített. Ez a győzelem nem is jöhetett volna jobbkor Hamiltonnak és a McLarennek” – írja a Guardian, a The Sun pedig még odaszúr a Red Bullnak: „Lewis Hamilton leckét adott vezetésből Sebastian Vettelnek. A brit bebizonyította, hogy még mindig ő az előzések mestere, eközben a világbajnoki címvédő saját közönsége előtt rémálomba illő versenyt futott.” A „semleges” francia L’Équipe már előre is tekint: „Hideg zuhany Vettel számára. Ezek után ki meri azt mondani, hogy a Forma–1-es szezon unalomba fulladt? Kilenc verseny van még hátra, és Vettel ellenfelei lesben állnak, lépésről lépésre közelebb jönnek, mindig készen állnak a támadásra és egyre gyakrabban sikerrel is járnak.”
A Német Nagydíj végeredménye kétségkívül jót tett az előttünk álló hungaroringi futamnak is, amelynek sajátos felvezetése holnap az újpesti Szusza-stadionban lesz. A mezőnyből többen is bizonyítanák, hogy a Forma–1-es autók mellett a labdát is ügyesen terelgetik; a pilótaválogatott és a magyar All Star csapat barátságos futballmérkőzésén a tervek szerint Vettel, Felipe Massa (Ferrari), Nico Rosberg (Mercedes), Vitalij Petrov (Renault) és Vitantonio Liuzzi (Hispania) is pályára lép. Vettel és Rosberg valószínűleg az utolsó pillanatban fut be. A magyar együttesben pályára lép Kovács „Koko” István, Erdei Zsolt, a túraautó-vb-n szereplő Michelisz Norbert, de Lipcsei Pétertől és Mészöly Gézától azért többet várunk. Kassai Viktor pedig remélhetőleg rendet tud tartani a pályán. A szerda este 20 órakor kezdődő találkozót a Duna TV élőben közvetíti, az 1000 forintos jegyekből befolyó bevételt jótékony célra fordítják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.