London nem hisz a kiegyezésben

MTI
2011. 08. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Londoni pénzügyi elemzők helyzetértékelései szerint már nem az Egyesült Államok jelenlegi elit adóskockázati osztályzatának megvonása, hanem a leminősítés mértéke a kérdés, mivel a citybeli szakértők szerint nincs olyan adósságlimit-emelési terv, amellyel a hitelminősítők által várt hosszú távú adósság- és költségvetési konszolidáció elérhető lenne.
Marad annyi pénz a kincstárban az amerikai adósságplafon felemelésének a pénzügyminisztérium által hangoztatott „végső határideje”, azaz augusztus 2. után is, hogy még egy vagy akár két hétig rendkívüli intézkedések nélkül is ki lehessen fizetni az amerikai állam kötelezettségeit, közölte a The Washington Times szerdán, független pénzpiaci felmérésekre hivatkozva.
A vártnál nagyobb bevételeknek köszönhetően az amerikai pénzügyminisztérium 14 milliárd plusz- dollárhoz jutott, így a technikai csőd lehetséges időpontja kitolódott. Emellett a központi bank szerepét betöltő Fed újabb kötvénykibocsátással és hitelmanőverekkel is meghosszabbíthatja az adósságplafon emeléséről folytatott vitához rendelkezésre álló időt. Az Obama-kormány állítólag biztosította a vezető bankokat, hogy el fogják kerülni a fizetésképtelenné válást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.