Malaccal segítik a szegény családokat

Mizsei Bernadett
2011. 08. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap a Dél-Dunántúl hátrányos helyzetű kistérségeiben folytatódott a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány élőállat-osztása. Nagyszokoly, Kalaznó, Mucsi, Lengyeltóti, Gyékényes, Vízvár, Gilvánfa, Magyarmecske, Dencsháza és Mozsgó szegénységben élő családjait az alapítvány most malacok ajándékozásával segítette.
A hátrányos helyzetű családokat nemcsak a malacokkal örvendeztették meg, az alapítványtól jószágonként negyven kiló tápot is kapott az érintett 184 család. Több helyütt ugyanis komoly gondot okoz az állatok felnevelése, hizlalása. Egyes helyeken az önkormányzatok kukoricát biztosítanak a malacok mellé, másutt pedig elvetették azt, így ősszel adják oda a családoknak a takarmányt.
Mint arról korábban beszámoltunk, nemrégiben meghiúsult az alapítványnak a mezőkovácsházai kistérségben tervezett kecskeosztása, amely száz hátrányos helyzetű, többgyerekes családnak tette volna lehetővé például a kecsketej rendszeres fogyasztását. Július 23-án és 29-én szerettek volna kiosztani száz úgynevezett előhasú, vagyis első alkalommal vemhes kecskét a szervezet programjában részt vevőknek. Az alapítvány erre a célra ki is fizetett százezer forintnyi foglalót egy helyi kecsketartónak, az állatokért egyenként 13 ezer forintot fizettek volna. Azonban egy egyelőre ismeretlen személy valamennyi jószágot megvásárolta kétezer forintos felárral.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.