Már nem nyomoznak

Hírösszefoglaló
2011. 08. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszüntette a nyomozást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az esztergomi Szent Miklós Alap felhasználása kapcsán hűtlen kezelés gyanújával indult ügyben – tájékoztatta a Kemma.hu hírportált Tétényi Éva polgármester.
A rendőrség indoklása szerint azért nem volt bűncselekmény, hogy az önkormányzat a működési gondjait enyhítő hitel fedezeteként felhasználta az eredetileg a gyermekek felkarolására létrehozott Szent Miklós Alapot, mert ehhez a képviselő-testület hozzájárult. Amint azt az Állami Számvevőszék is megállapította, a város 2009-ben már súlyos likviditási gondokkal küzdött, ezért működőképességének megőrzéséhez gyorshitelt vettek fel, és ennek fedezetéül ajánlották fel a gyermekalap portfólióját. A rendőrség ezt a lépést szükségszerűnek ítélte, és határozata szerint nem történt bűncselekmény. Tétényi Éva a rendőrségi döntés indoklását érdekesnek minősítette.
Eközben nem sikerült megállapodnia az esztergomi képviselő-testületnek az idei válságköltségvetés módosításáról a kedd esti rendkívüli ülésen sem. Tétényi Éva ezúttal is összeveszett a helyi Fidesz-frakcióval. A vitás kérdéseket ma újratárgyalják.
Ugyanakkor a képviselők elfogadták a polgármester javaslatát a tavalyi költségvetésről és a költségvetés végrehajtásának szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosítására, pályázatot írtak ki az aljegyzői állásra és megalkották az elmúlt évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadási rendeletet. Emellett elfogadták azt a fideszes javaslatot, hogy alakuljon ideiglenes bizottság, amely előkészítő tárgyalásokba kezd a város tulajdonában lévő Dobó Katalin Gimnázium átadásáról a református egyház dunántúli egyházkerületének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.