Mindenkinek aranyra fáj a foga

MTI
2011. 08. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az arany árának további szárnyalására lehet számítani a jelenlegi világpiaci bizonytalanságok, a stabilan növekvő kereslet miatt, mielőtt azonban valaki aranyrudak és érmék felhalmozásába kezdene, tudnia kell, hogy az aranybefektetés kockázata viszonylag magas – figyelmeztet az OTP Alapkezelő. Az elemzők hozzáteszik: az azonnali beszállás előtt ajánlott kivárni egy erősebb korrekciót. Az arany árfolyama július eleje óta 1500 dollárról 1600 közelébe emelkedett unciánként elsősorban olyan globális makrogazdasági okok miatt, mint a görög, az olasz és az amerikai adósságproblémák. A bizonytalan gazdasági körülmények ugyanis hagyományosan kedveznek az olyan befektetéseknek, mint az arany – írja az alapkezelő tegnapi közleményében.
A World Gold Council, az Aranyvilágtanács adatai alapján a teljes 2011. első negyedéves kereslet 981,3 tonna volt (43,7 milliárd dollár értékben), ami 11 százalékos bővülés az előző évhez képest. Az igény jelentős részét a befektetői érdeklődés adta, valamint néhány feltörekvő piaci ország jegybankja felől is érdemi kereslet mutatkozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.