Most már irány a Hungaroring

Munkatársunktól
2011. 08. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Forma–1 regnáló világbajnoka, az idén gyakorlatilag behozhatatlan előnnyel vezető Sebastian Vettel szombaton éppen hazai pályán, a Német Nagydíjon volt kénytelen idén még számára ismeretlen rajtkockával ismerkedni. Eddigi hét pole- és két második rajtpozíciója után a Nürburgringen csapattársa, Mark Webber és Lewis Hamilton (McLaren) is befurakodott eléje az időmérőn. Tegnap pedig Fernando Alonso (Ferrari) is lerajtolta, még egy baljós előjelként.
A hajrában Webbernek nem jött be, hogy az élen levők közül ő maradt kint legtovább a még kötelező kerékcseréjére – addig lágy keveréken körözött a mezőny, de a közepesen keményet is fel kellett tenni –, maradt 3., a végül futamgyőztes Hamilton és Alonso mögött.
„Nem gondoltuk, hogy ilyen jó hétvégét zárunk, életem egyik legjobb futama volt” – nyilatkozta Hamilton, aki a Kínai Nagydíj után másodszor nyert idén. Vettel végül megelőzte Massát, így legalább a negyedik helyet megszerezte. Hatodikként Adrian Sutilt (Force India) intették le, s még Nico Rosberg (Mercedes), Michael Schumacher (Mercedes), Kobajasi Kamui (Sauber) és Vitalij Petrov (Renault) szerzett pontot.
A világbajnokság állása: 1. Sebastian Vettel 216 pont, 2. Mark Webber 139, 3. Lewis Hamilton 134, 4. Fernando Alonso 130, 5. Jenson Button 109, 6. Felipe Massa 62, 7. Nico Rosberg 46, 8. Nick Heidfeld 34, 9. Vitalij Petrov 32, 10. Michael Schumacher 32. Csapatok: 1. Red Bull 355, 2. McLaren 243, 3. Ferrari 192, 4. Mercedes 78, 5. Renault 66, 6. Sauber 35, 7. Force India 20, 8. Toro Rosso 17, 9. Williams 4.
Következik a Magyar Nagydíj július 31-én.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.