MSZP-s stílus: bunkó, hazug, elmebeteg

Színvonalasnak nem nevezhető eszmecsere zajlott a minap egy internetes közösségi oldalon arról, hogy ki tekinthető a Fidesz ügynökének az MSZP környékén. A személyeskedő vita nagy mélységeit érte el Dániel Péter ügyvéd, aki a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció platform tagja. Bejegyzéseire Szanyi Tibor, a párt elnökségi tagja reagált.

Török László
2011. 08. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szanyi Tibor alaptalan vádaskodására és mocskolódására háromféle magyarázat lehet: Szanyi Tibor egy (…) bunkó, Szanyi egy gátlástalan, hazug ember, Szanyi elmebeteg – ez Dániel Péter összegzése a Facebookon a szocialisták elnökségi tagjával folytatott beszélgetése után. Az ügyvéd szerint előfordulhat, hogy ezen három variáció valamilyen kombinációja is igaz lehet. A korábban a nemzeti együttműködés nyilatkozatát kaszinótojással és csokoládétortával összekenő jogász arról is értekezett, hogy a politikus a hazai demokratikus baloldal megújulásának, megtisztulásának egyik legfőbb és legszánalmasabb akadályozója, mert a „Szanyi-féle populista bunkók” teli szájjal támadják és mocskolják „agresszív, primitív és hazug stílusban” Gyurcsány Ferencet és a Demokratikus Koalíció politikáját is. Dániel Péter kitért arra is, hogy „Szanyi kapitánnyal” (ő így nevezi a szocialista politikust) kapcsolatban felmerülhet az is, hogy a Fidesz fizetett ügynöke.

*

Az ügyvéd azt követően tartotta fontosnak, hogy a világhálón is közzétegye véleményét Szanyi Tiborról, hogy az MSZP-s képviselő reagált a jogász viccesnek szánt hozzászólásaira. Dániel Péter szerint ugyanis az Orbán-kormánynyal szemben úgy lehetne nagyobb tömegmozgalmat szervezni, ha megdobálnák kaszinótojással a miniszterelnököt, és ezért Szanyi Tibort börtönbe zárnák. Akkor ő és követői Táncsics módra kiszabadítanák az imígyen mártírszerepbe került politikust. Az ügyvéd arról is írt, hogy a szocialista politikus „hitelesebb lesz a sitten”, mert ő egy „tökös, angyalföldi gyerek”, akinek ez meg sem kottyan.
Dániel Péter szerint ezután a képviselő mocskolódni és vádaskodni kezdett. Az MSZP elnökségi tagja ugyanis közölte: „köszönöm, tudtam, hogy ha már a barátaim cserbenhagynak, az ellenségeimre mindig számíthatok”, majd közölte, hogy „Dániel Péter egy valós személy, aki egy komplett Fidesz fizetett stábbal dolgozik, napi 24 órában, feladatuk pedig a bomlasztás”.
A két személy ezután a viszkis és nokiás dobozok témáját járta körbe, hogy ezek a pénzátadásra is bevethető eszközök melyik szocialista érdekkör jóvoltából terjedhettek el. Emlékezetes, Oláh János dandártábornok, a HM védelemgazdasági főosztályának egykori vezetője állította, hogy Fapál László akkori közigazgatási államtitkár egy viszkisdobozban kenőpénzt adhatott a főnökének. Ami a másik eszközt illeti, Balogh Zsolt, a BKV volt vezérigazgatója lapunknak adott interjúban említette azt, hogy egyszer egy nokiás dobozban adott át 15 millió forintot Hagyó Miklós MSZP-s főpolgármester-helyettesnek.
Dániel Péter az eszmecsere utáni bejegyzésében saját közösségszervező képességeire is felhívta a figyelmet. Az ügyvéd beszámolt arról is, hogy egy „fiktív merénylet koncepciós vádjai miatt még Terrorelhárítási Központ (Tek) is nyomozást indított ellene”. A fiktív merényletre vonatkozó utalás mögött az van, hogy Dániel Péter Facebook-oldalán Orbán Viktor likvidálására vonatkozó bejegyzés jelent meg korábban. A kommentből botrány lett, attól Gyurcsány Ferenc és maga Dániel Péter is elhatárolódott, aki törölte is a bejegyzést. A Tek, úgy tudjuk, valamilyen szinten utánajárt a történteknek, és a szervezet munkatársai a jogászt is megkeresték. A terrorelhárítás eljárásai egyébként titkosak, az internetes bejegyzés kapcsán pedig nyilvános eljárás nem indult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.