Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 08. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Washington Post
Az ellene több éve folyó pakisztáni drónháború, illetve vezetője, Oszama bin Laden megölése nyomán az összeomlás szélére került az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet, írta az amerikai lap. A névtelenül nyilatkozó források szerint az Arab-öböl térségéből, például a Jemenből érkező terrorfenyegetés most nagyobb, mint az al-Kaida jelentette veszély.

La Stampa
Ausztráliát áradások, Észak-Európát szárazság fenyegeti, rohamosan nőnek a gabonaárak, a kenyér 20 év alatt a duplájára drágul, ami tovább rontja a szegények helyzetét. Így világszerte megnő a szociális feszültség, s felerősödik a migráció – festi fel a nem túl biztató jövőt az olasz lap.

Pocbant
Kína immár nemcsak Afrikát s a Közel-Keletet, hanem az autóipartól az állampapírokig befektetve Európát is meghódítja, s a viszonyulás mindehhez az európai egység újabb próbaköve lehet – mondta az orosz portálnak a belgiumi uniós agyközpont, a European Council on Foreign Relations kutatója, a Kína harca Európáért jelentés szerzője, Jonas Parello-Plesner. Mint fogalmaz, Pekinget nem lehet azért hibáztatni, mert kihasználja a kínálkozó lehetőséget, ám az uniónak egységesen kellene fellépni az átláthatóság érvényesítése érdekében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.