Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 08. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

La Vanguardia
Ostorozni a nemzet romlását a bevándorlók miatt, tagadni az iszlámot, megvédeni Izraelt vagy hirdetni a keresztény– konzervatív értékeket, nem egyenlő azzal, ha valaki védtelen fiatalokat lő halomra, s autót robbant a kormányépület előtt – írta a katalán lap.

Stratfor
A norvégiai mészárlás vitát kavart Európában arról, vajon összefügg-e a jobboldali szélsőségesség erősödése az ultrajobboldali pártok közelmúltbeli sikerével. Az amerikai elemzőközpont válasza: igen.

Der Speigel
Az előítéletek elvakítják az embert – állapítja meg a német magazin annak kapcsán, hogy a Norvégiában történtekről értesülve először mindenkinek az iszlám terrorizmus jutott eszébe. Az ellenségképet csak erősítő reflexet, az elsietett ítéleteket cáfolva a hetilap idézi az Europol statisztikáját, miszerint a tavaly Európában regisztrált 249 terrorcselekménynek csupán a harmada kötődik iszlamistákhoz.

aktuálné.cz
„Csehországot ugyan nem fenyegeti idegengyűlöletből fakadó erőszak, de azért a csehek sem teljesen tiszták. Az egyetlen dolog, ami már szintén szörnyű cselekedetekhez vezetett, az a romákkal kapcsolatos” – fogalmazott Karel Schwarzenberg cseh külügyminiszter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.