Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 08. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Wall Street Journal
Sokkal nehezebb lesz a norvégiai mészárlás után a multikulturalizmus válságának valóban létező problémájáról beszélni – fogalmazott az amerikai üzleti körök lapjának a Breivik naplójában sokat idézett Bruce Bawer. Az Amíg Európa aludt: Hogyan rombolja le belülről a radikális iszlám a Nyugatot? című könyv szerzője elítélte a gyilkosságokat.

Pocbant
Breivikkel egyetemben sok norvég gondolja úgy, hogy gátat kellene szabni a bevándorlók áradatának, azonban kevesen merik ezt hangosan kimondani, hiszen akkor rasszizmussal vádolják meg, s morálisan mindenképpen megsemmisítik – fejti ki a szentpétervári portálnak Jevgenyij Gyjakonov, aki hét éve Üzbegisztánból menekült Oslóba. Mint fogalmaz, Norvégiában nem szabad etnikai bandákról beszélni, pedig mindenki tudja például, hogy a szomáliaiak tartják kezükben a drogkereskedelmet, rabolnak, és védelmi pénzt szednek. A muzulmán közegből menekült újságíró szerint a bőrszínnek nincs jelentősége, de a törvényt mindenkinek be kell tartania. Ám ha a norvég hatalom továbbra is elhallgatja a bevándorlók egyes csoportjainak erőszakos fellépését, akkor szerinte Breiviknek több követője is akadhat.

JTA
Miközben a norvég zsidó közösség tagjai együtt gyászolnak a társadalom többi tagjával, attól félnek, hogy a könyve szerint Izraelt támogató gyilkos miatt a jelenleginél is erősebb antiszemitizmusra számíthatnak – írja a zsidó hírügynökség. Az Utoya szigeten a fiatalok épp az Izrael elleni bojkottról tárgyaltak a támadás idején.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.