Négy hangulatos este a Nagyerdőn

Tegnap hajnalban véget ért az idei Campus fesztivál a debreceni Nagyerdőn. A kilátogatók sajnos nem úszták meg eső nélkül, az utolsó nap ugyanis kora este leszakadt az ég, ám ez sem zavarta a város szívének is tartott helyszín közönségét. Persze kérdés, jövőre hol lehet majd a Campus, hiszen kezdődik a Debreceni VSC labdarúgócsapat új stadionjának építkezése, amely épp egybeesik a fesztivál jelenlegi helyszínével.

Balogh Roland
2011. 08. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajnos nem úszták meg eső nélkül az idei Campus fesztivált a debreceni Nagyerdőre kilátogatók, ugyanis utolsó este leszakadt az ég. Az eső ellenére is sokan táncoltak az utolsó nap fellépőire is, így a nagyszínpadon a húrok közé csapó Eddára vagy a nem csak a debreceniek által kedvelt kultikon Tankcsapda fellépésére. A négynapos fesztivál gyakorlatilag mindenki megtalálhatta az ízlésének megfelelő fellépőt, az ételkínálat pedig az idén is változatos volt. Kérdés, hogy jövőre hol tartják majd a fesztivált, ugyanis a jelenlegi helyszínen, a nagyerdei öreg stadionban biztosan nem tudják megrendezni, hiszen ősszel várhatóan megkezdődik a debreceni Nagyerdei Stadion bontása, hogy annak helyén felépülhessen a Debreceni VSC labdarúgócsapatának otthont adó modern focipálya. Ezzel kapcsolatban Papp László, Debrecen alpolgármestere elmondta, mivel a Campus a cívisváros egyik legfontosabb rendezvényének számít, ezért mindenképpen találnak helyet a fesztiválnak. A Campust 2009 előtt a Nagyerdő helyett a Debrecenhez közeli Vekeri-tó melletti kempingben tartották, Papp László szerint ezért elképzelhető, hogy jövőre is ez lesz a megoldás. A nulladik napon egyébként – immár stílszerűen – a Nagyerdő mellett helyszín volt még a Lovarda, Magyarország egyik legnagyobb egyetemi klubja.
A fesztiválra több politikus is kilátogatott, így többek között Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) államtitkára, aki elmondta: a kormány intézkedéseinek egyik prioritása, hogy Magyarország olyan hely legyen, ahol a fiataloknak érdemes tanulniuk és dolgozniuk, és ahonnan nem akarnak elvándorolni. Szomorú újdonság, hogy az idei Campuson a szervezőknek nagyszámú jegy- és bérlethamisítással kellett szembesülniük. Az ügyről szólva Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató elmondta, százas nagyságrendben speciális eljárással hamisították a jegyeket, bérleteket, de speciális nyomdai eszközökkel majdnem száz százalékban ki tudták szűrni a hamisítványokat, így a hamisított jegyekkel nem lehetett belépni a fesztivál területére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.