Negyedszer is Ördögkatlan

Makrai Sonja
2011. 08. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bárka Kikötő folytatásaként négy évvel ezelőtt Bérczes László hívta életre az Ördögkatlan fesztivált. A Pécs környéki kistelepülések idén augusztus 3. és 7. között adnak otthont a régió igazán emberléptékű összművészeti fesztiváljának.
Itt díszvendégeskedik majd Berecz András, a nagy mesélő, aki a gyergyói dal- és mesekincseket adja közre, és Korniss Péter Kossuth-díjas fotográfus is. Neki a Vylyan-teraszon, augusztus negyedikén, hetvennegyedik születésnapján nyílik meg Kötődés (Attachment) című tárlata. Lovasi András 2005-ben alakult formációjával, a Kiscsillaggal érkezik, de a Sator Quartettel is színpadra lép. Latin himnuszokat énekel meg velük.
Nagyharsányban, Kisharsányban és Palkonyán számos programmal készülnek: muzsikára fakad a Besh o droM, a Budapest Bár, Ferenczi György és Both Miklós közös zenei workshopot tart, de besegít nekik Pál István „Szalonna” is. Külföldi fellépőként pedig ott lesz a The Durgas és a Light in Babylon is.
A programok gerincét mégis a színházi előadások adják. A fesztivál fővédnöke, Törőcsik Mari a Vidnyánszky Attila-féle A szarvassá változott fiú című darabban lép színpadra a Szoborpark amfiteátrumában. Látható lesz a Bárka Színház Nehéz című előadása és A fajok eredete Dömötör Tamás rendezésében. A falvak között ingázó Busz-Színházra felpattanva pedig Scherer Péter, Mucsi Zoltán és Göttinger Pál sajátos előadás-élménybeszámolóját hallgathatjuk meg az Ördögkatlan világáról. A kisebbeket az Alma zenekar, a Cók- Mók Bábszínház szórakoztatja majd, de levetítik Jankovics Marcell néhány filmjét is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.