Nem érte támadás a putnoki romákat

Senki nem lőtt a putnoki romák otthonára, a szakértői vizsgálat megállapította, hogy nem lőfegyverből származnak azok a nyomok, amelyeket a Csizi család házának a kapuján találtak szerdán – mondta lapunknak Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Tolcsvai L. László
2011. 08. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csizi József szerda este értesítette a rendőröket, miután – ahogy azt tudósítónknak mondta – két lövés dördült el otthonánál, ahol ebben az időpontban legalább hat gyerek, illetve két felnőtt tartózkodott. Először – nyilatkozta – petárdadurranásra gondolt, de kétely támadt benne, miután meglátta OSB-lapból készült kapuján a két lyukat. Az Index.hu-nak Csizi József így írta le a történteket: hangos durranásra lettek figyelmesek, kiszaladtak az udvarra, pár másodperccel később jött a következő durranás, és hallották, ahogy a golyó elsüvített mellettük. Lapunknak a családfő fivére, Csizi Róbert csütörtökön azt mondta, testvéréhez hasonlóan ő is raszszista támadásra gondolt.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tegnap közölte: egyértelművé vált, hogy a kapuszárnyon talált két, ismeretlen eredetű lyuk nem fegyverből származó lőszertől s nem is mostanában keletkezett.
*
Egyelőre nem tudni, mitől származnak a lyukak, de az biztos, hogy nem történt támadás a család ellen. Egyedné Novodonszki Éva azt is elmondta, hogy a rendőrség a helyszínen és a családi ház környéken rendkívül részletes és mindenre kiterjedő szemlét folytatott, illetve több tanút is kihallgatott. Azt még vizsgálja a rendőrség, hogy a lövésekre emlékeztető hangok – amelyek riadalmat okoztak a Csizi család körében – honnan eredhettek.
Csizi József és családja tegnap már úgy nyilatkozott, ők nem állítottak olyat, hogy támadás érte őket, csak annyit mondtak: két dörrenést hallottak, majd két lyukat találtak a bejárati kapu egyik szárnyán. A szakértői jelentés tartalma eljutott hozzájuk, s immár nem látják okát a rendőri védelem fenntartásának sem.
– Számomra megnyugtató a hír, semmi okom nincs megkérdőjelezni a fegyverszakértői jelentést. Mostantól kezdve éljük napjainkat, mintha mi sem történt volna – fogalmazott lapunknak Csizi József.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.