Nem lehetett megmenteni a diáklányt?

Győr Ágnes
2011. 08. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több ponton is megállapította a vizsgálat, hogy mulasztottak a mentőszolgálat munkatársai Batyi Klaudia ügyében, ugyanakkor a halottkém jelentése alapján a fiatal lány életét valószínűleg akkor sem lehetett volna megmenteni, ha már a beteghez kiérkező első mentőorvos megfelelően méri fel az egészségi állapotát – olvasható abban a levélben, amelyet Peter Bedford Berkshire megyei halottkém juttatott el lapunkhoz.
Amint azt tegnapi lapszámunkban megírtuk, a magyar és az angol igazságügyi szakértők megegyező véleménye alapján agyhártyagyulladás miatt kialakult vérmérgezés – majd a következtében fellépő tüdőleállás – okozta a márciusban az angliai Berkshire-ben elhunyt, tizenhat éves szombathelyi diáklány halálát. A múlt héten lezárult hivatalos halottszemle tárgyalásán többek között ezt is közölték az elhunyt fiatal családjával. Ezenfelül beismerte felelőtlenségét és felületes magatartását a mentőszolgálat kiérkező munkatársa. Elmondása szerint nem vizsgálta meg alaposan az akkor már légszomjjal és erős fájdalommal küzdő lányt. A halottszemlét vezető bíró kijelentése szerint egyelőre senki nem tehető felelőssé a fiatal haláláért, és nem ajánlotta a családnak az ügy továbbvitelét. A családfő lapunknak elmondta: mégis így tesznek, mert felháborítónak tartja, hogy lánya a szálláson és nem egy kórteremben vesztette életét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.