Nem sok hiányzott az újabb tragédiához

Késsel támadt családjára egy férfi Orosházán vasárnap, de feleségének, gyermekének és unokájának sikerült elmenekülni, és riasztani a rendőrséget. A múlt hétfői valkói családi tragédiáról kiderült: a tettes édesanyját és barátnőjét tucatnyi, a nagyanyját több mint öt késszúrással ölte meg.

Nagy Áron
2011. 08. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feleségével, lányával és unokájával is végezni akart a gyanú szerint az a férfi, akit vasárnap vettek őrizetbe Orosházán – közölte lapunkkal tegnap a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Albert István tájékoztatása szerint a terhelt késsel támadt a családjának, felesége, gyermeke és unokája is el tudott menekülni előle, így egyikük sem sérült meg. A szóvivő közölte, miután értesítették a hatóságot, a kiérkező rendőröknek nem kellett kutatni a támadó után; a férfit sikerült otthonánál elfogniuk, majd őrizetbe vették, és később előzetes letartóztatását is indítványozták. A családfővel szemben több ember és tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást. Mivel különösen súlyos esetről van szó, így az eljárásban minden részletet alaposan megvizsgálnak: igazságügyi orvos szakértőnek kell például eldöntenie, hogy a férfi ittas volt-e, avagy bármi más okból bódult vagy zavart, amikor családjára rontott. A szakértőnek azt is tisztáznia kell, hogy a terhelt nem szorul-e elmeorvosi kezelésre – magyarázta Albert István szóvivő.
Közben kiderült, hogy több mint tíz késszúrással gyilkolta meg a barátnőjét és ugyanennyi szúrt sebet ejtett az édesanyján a valkói családirtó. A bűncselekmény brutalitására jellemző, hogy a 27 éves V. István valamivel kevesebb szúrással végezte ki az idős asszonyt, önmagán pedig több mint öt szúrást ejtett. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak elmondta: múlt csütörtökön és pénteken elvégezték a három áldozat és a gyilkos boncolását. A férfi testéből vett mintát toxikológus elemzi, ő állapítja meg, hogy drog vagy alkohol hatása alatt követte-e el tettét.
Mint arról beszámoltunk, múlt hétfőn V. István egy tíz centiméteres bajonettel valkói otthonában agyonszúrta Írországba készülő barátnőjét, a segítségére siető nagyanyját és az édesanyját. Ezután – feltehetőleg ráébredve arra, hogy milyen szörnyűséget követett el – a saját nyakát is elvágta. A helybéliek szerint az alkohol- és kábítószerfüggő gyilkos pszichiátriai kezelés alatt állt, de nem szedte a gyógyszereit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.