Növelik a készenlétiek létszámát

Hírösszefoglaló
2011. 08. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több esetben kormányellenes politikai demonstrációvá alakították a rendvédelmi tüntetéseket a szakszervezeti vezetők – nyilatkozta a Népszabadságnak Pintér Sándor. Ez nem meglepő, ha megnézzük, a demonstráció fő szervezői és hangadói mely párt listáján szerepeltek országgyűlési képviselőjelöltként, európai parlamenti képviselőjelöltként, vagy milyen pártot alapítottak – tette hozzá a belügyminiszter. Pintér Sándor ismét élesen kritizálta a rendőrség korábbi vezetőit. Példaként említette, az előző években a politika és a rendőri vezetés olyan helyzetet teremtett, hogy a kistelepüléseken a kis értékű lopások megtorlatlanok, felderítetlenek maradtak. Megmagyarázhatatlan szakmai hibának minősítette, hogy a rendőrség és a határőrség összevonásakor az utóbbi szervezet kiválóan felszerelt, kiképzett, harcedzett határvadász-századait – amelyek egy az egyben integrálhatók lettek volna a Készenléti Rendőrségbe – feloszlatták. Az eltelt egy év bebizonyította, hogy ott, ahol a Készenléti Rendőrség egységei eltöltenek pár hetet, jelentősen javul a közbiztonság – jelentette ki Pintér, hozzátéve, növelni kell a létszámukat. – Még e hónapban 2400 frissen kiképzett rendőrt bocsátunk ki, ők fele részben a megyéket, fele részben a Készenléti Rendőrséget erősítik majd – mondta a tárcavezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.