Nyomozás lánykereskedők ellen

2011. 08. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Külön nyomozócsoportot hozott létre a Tolna megyei rendőrség a kiemelt, szekszárdi emberkereskedelmi ügy szálainak felderítésére. A rendőrség további sértettekre és gyanúsításokra számít – tájékoztatta lapunkat Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Mint ismeretes, múlt hét szerdán a rendőrök és a Terrorelhárítási Központ munkatársai – nagyjából százan – összehangolt akcióban oszlattak fel egy kiterjedt családi kapcsolatok alapján szerveződött bűnszövetséget. Hét csoportban négy-öt nyomozó, tíz-tizenkét terrorelhárító dolgozott. Egy időben hét helyszínen csaptak le, Szekszárdon hat, Faddon egy gyanúsítottat vettek őrizetbe; hat férfit emberkereskedelem, egyet pedig életellenes bűncselekmények miatt. Ugyanekkor Németországban is elfogtak egy lánykereskedőt. A rendőrök óvatossága indokolt volt, hiszen többszörösen büntetett előéletű vagy más ügyekben meggyanúsított férfiakról van szó, bűnlajstromukon lopás, okirat-hamisítás, kitartottság, csalás és sikkasztás is szerepel. A gyanúsítottaknak sem alkalmuk, sem idejük nem volt ellenállni a váratlanul és túlerővel érkező rendőröknek. A feltételezett nőkereskedőknél házkutatást tartottak, készpénzt, ékszereket, híradás-technikai eszközöket, számlákat és feljegyzéseket foglaltak le, többüknél szúró- és vágóeszközöket is találtak. A szervezett bűnbanda feltételezett vezetőit azóta előzetes letartóztatásba helyezték, hatot hazánkban, hetedik társukat pedig Németországban. A nyomozás tavaly márciusban indult, amikor a hódmezővásárhelyi kapitányságon egy fiatal nő eltűnése miatt indítottak eljárást. A rendőrök információt kaptak arról, hogy a lány Németországban, prostituáltként él, ezért felvették a kapcsolatot német kollégáikkal. Egy ottani razziában bukkantak az eltűnt nőre és több magyar lányra; a szálak egy szekszárdi férfihoz és családjához vezettek. Ennek a famíliának a tagjai voltak azok, akik a lányokat az ország egyes területeiről külföldi munka ígéretével „beszerezték”, erőszakkal Németországba vitték, ott pedig több százezer forintért továbbadták őket. Elvették az irataikat, a bevételüket, rendszeresen verték, megalázták, fenyegették és itthon élő családjukkal zsarolták őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.