Ősszel vádat emelhetnek Hagyóék ellen

Huszonegy gyanúsított, 25 helyszínen tartott házkutatás, többirodányi lefoglalt bizonyíték és legalább nyolcvan kihallgatott tanú – ez az eredménye a BKV-ügy őszszel záruló nyomozásának.

Swendt Pál
2011. 08. 06. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes és húsz társa ellen legkésőbb novemberben emelhetnek vádat hűtlen kezelés, sikkasztás és más bűncselekmények miatt. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta: az iratismertetés után kezdődhet meg a vádelőkészítés.
A büntetőeljárást a rendőrség a Fidesz két évvel ezelőtti feljelentései alapján indította. A nyomozást az ügyészség tavaly májusban vette át, miután Hagyót és két korábbi munkatársát az új Országgyűlés megalakulásakor őrizetbe vette. A mentelmi jogát vesztett politikust időközben szabadlábra helyezték, a vizsgálatban már csak Lelovics Ottóval szemben van érvényben kényszerintézkedés: Hagyó volt kommunikációs igazgatója lakhelyelhagyási tilalom alatt áll. Egykori főnöke a gyanú alapján hivatali hatalmával visszaélve előnytelen szerződések kötésére, kifogásolt munkák igazolására, kifizetésére utasította és megzsarolta a közlekedési társaság vezetőit. A fővárost sok száz millió forintos kár érhette.
A rendőrség szerint őszig felgyorsulhatnak a fővárosnál, az önkormányzati cégeknél és a beruházásoknál zajló nyomozások is.
Részletek a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.