Powell nagy futásra készül nálunk

2011. 08. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint tudjuk, az élet a legnagyobb rendező, ám a Gyulai István Memorial Atlétikai Nagydíj szervezőbizottsága sem marad el tőle. Spiriev Attila sportigazgató a tegnapi sajtótájékoztatón lakonikusan sorolta, mely világsztárok teszik tiszteletüket holnap a Puskás-stadionban, a zárószámhoz, a férfi 100 méterhez érve viszont úgy szólt, beszéljen inkább helyette Asafa Powell. És a földkerekség egyik leggyorsabb embere időzítve betoppant közénk. A jamaicaiak olimpiai és világbajnoka visszaemlékezett a 2004-es budapesti fedett pályás vb-re, amelyen az előfutamok során megsérült, és megjegyezte, hogy akkor még alig ismerték a nevét. Majd vigyorogva gyorsan hozzátette, hogy azóta ez a helyzet kicsit megváltozott…
Annak idején erre nem is kellett sokat várni, hiszen a vb után pár hónappal, 21 évesen áttörte a 10 másodperces álomhatárt, 2005-ben pedig 9,77-re javította a világcsúcsot. S később még 9,74-re faragta a rekordot. Élete legjobbjával, a 2008-as keltezésű 9,72-vel viszont „csak” harmadik az örök-világranglistán honfitársa, Usain Bolt (9,58) és az amerikai Tyson Gay (9,69) mögött. Kérdésünkre, hogy egy tízes skálán nézve mekkora barátok két nagy riválisával, Boltnak 7,5-et, Gaynek viszont csak kettest adott Powell, aki abban ma is rekorder, hogy legtöbbször ő futott 10 másodpercen belül. Eddig 78-szor, és ő is úgy számol, hogy a szombati lehet a 79. nagy futása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.