Putyin ifjú hadserege

Stier Gábor
2011. 08. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Moszkva utcáin autót mosó, idomaikat megvillantó fiatal orosz szépségek hívják fel a figyelmet a népszerűségéből rohamosan veszítő Egységes Oroszország hatalmát átmenteni és végső soron Vlagyimir Putyin megválasztását biztosítani hivatott Összoroszországi Népfrontra. A pártok felett álló, kizárólag a kormányfő alá rendelt társadalmi szervezet frissen kibontott zászlaja alatt azonban már az ilyen akciók nélkül is gyülekeznek az erős Oroszország hívei és természetesen a karrieristák.
Az orosz főváros állami egyetemének patriótalelkületű hölgy hallgatói a hét végén orosz márkájú autókat állítottak meg s mostak le, a forrósághoz öltözve rövid topban, bikiniben. Megélénkült a politikai agitáció a világhálón is. Az egyik közösségi portálon indított, Nekem tényleg tetszik Putyin! nevű csoporthoz pillanatok alatt több mint százezren csatlakoztak. Nagy feltűnést keltett a „Putyin hadseregének” klipje is, s a gyönyörű aktivisták Moszkva központjában is villantottak, széttépték blúzukat Putyinért.
„Te már beléptél a népfrontba?” – virított Putyin fiatal híveinek pólóján az aktivisták Lipeck melletti táborában is. Két hónappal a front zászlóbontása után már százezrek tagjai a hatalom mögött álló széles társadalmi támogatást demonstrálni hivatott frontnak, amely nem mellesleg 150 helyet kap az Egységes Oroszország 600 fős jelöltlistáján. Csatlakozott már csaknem 500 szervezet, köztük az orosz posta, az államvasutak, a másfél milliós tagságú Nyugdíjasok Szövetsége.
Megindult a vándorlás a népfront felé a politikai pártok köreiben is. A hétvége sajtószenzációja, hogy a kegyvesztett, ezért egyre kritikusabb Igazságos Oroszország egyik alapítója, a duma alelnöke, Alekszandr Babakov is a népfront felé vette az irányt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.