Röviden

MN
2011. 08. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehezményezik Nemcsák kinevezését
A Magyar Színházi Társaság elnöksége Tarlós István főpolgármesterhez intézett levelében nehezményezi, hogy a fővárosi önkormányzat a szakmai bizottság ajánlása ellenére nem Horgas Pétert, hanem Nemcsák Károly színművészt nevezte ki a József Attila Színház élére. A Főpolgármesteri Hivatal a kinevezés kapcsán azt közölte: a színház élére a hosszú távú, zavartalan működtetésre nagyobb garanciát nyújtó kandidálót nevezte ki. (MTI)

A nulladik nap: Prince a Szigeten
Prince, a hétszeres Grammy-díjas amerikai popikon először ad Magyarországon koncertet a Sziget nulladik napján, augusztus 9-én a Nagyszínpadon. A több mint 100 millió eladott lemezzel, 10 platinaalbummal és a Grammy-díjak mellett Golden Globe- és Oscar-díjjal is büszkélkedő élő legenda 1976 óta uralja a slágerlistákat, a Szigetre is legnagyobb dalait hozza el. A nulladik nap sztárvendége lesz továbbá a New York-i Klezmatics, a szerb Boban i Marko Markovic Orkestar és a szentpétervári Leningrád a Sziget Rock-Metál Nagyszínpadán. (T. G.)

Elhunyt Lucian Freud brit festőművész
Elhunyt Lucian Freud brit realista festőművész, aki sajátosan valósághű ábrázolási technikájával mintegy fél évszázadon át a világ művészetének egyik megkerülhetetlen figurája volt. Szerda este, 88 éves korában érte a halál londoni otthonában. Képei rendkívül magas áron kelnek el a legnagyobb aukciósházak árverésein. Egy túlsúlyos, meztelen alvó nőt ábrázoló alkotása 2008 májusában a Christie’s New York-i aukcióján például extrém magas áron, 33,6 millió dollárért (6,3 milliárd forint) talált gazdára. Lucian Freud Sigmund Freudnak, a modern pszichoanalízis megteremtőjének volt az unokája. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.