Röviden

MTI
2011. 08. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deák aranya
Deák Nagy Marcell pénteken aranyérmet szerzett 400 méteren a Tallinnban zajló junior atlétikai Európa-bajnokságon. A 19 éves Deák Nagy 45,42 másodperces új országos csúccsal, egyben világbajnoki és olimpiai B szinttel diadalmaskodott. Deák Nagy Szeglet Zsolt 2001-es rekordját (45.43 mp) adta át a múltnak. A női 100 méter döntőjében Nguyen Anasztázia 11.55 másodperces idővel, új junior magyar csúcscsal a hatodik helyen végzett. Cser Márton kalapácsvetésben a döntőben nyolcadik lett 68,29 méterrel. (MTI)

Esély Erdeinek
A Bokszvilágtanács (WBC) egy Erdei Zsoltot is érintő négyes „minitornát” rendelt el annak eldöntésére, hogy ki legyen Bernard Hopkins félnehézsúlyú világbajnok kihívója. A szervezet azt szeretné, ha Erdei a kanadai Jean Pascallal, az amerikai Chris Henry pedig ukrán származású honfitársával, Ismayl Sillakhhal csapna össze, s a két meccs győztese vívná meg a döntő ütközetet a kihívó jogáért. A szervezet kérésének nem kötelező eleget tenni, így a két mérkőzés létrejötte még nem vehető biztosra, azokkal kapcsolatban a felek menedzsmentjeinek kell megegyezniük. (MTI)

Alsóházban
A magyar junior férfi kézilabda-válogatott 35-29-re kikapott az iráni csapattól a Görögországban zajló világbajnokságon, ezzel csoportja ötödik helyén végzett, azaz csak a 17–24. helyért játszhat. (MTI)

Rekordnevezés
Jövő szombaton kezdődik meg Hódmezővásárhelyen az uszonyos- és búvárúszó-világbajnokság, amelyre minden korábbinál több, összesen 31 ország közel 350 versenyzője nevezett. A viadal tegnapi sajtótájékoztatóján elhangzott, a szervezők abban bíznak, hogy nemcsak a medencében, hanem a lelátókon is megtelik a Gyarmati Dezső Sportuszoda. Érdekesség, hogy a világbajnokság hosszú távú versenyeit a szegedi Maty-éri evezős és kajak-kenu pályán, augusztus 4-én, 5-én és 6-án bonyolítják le. (MTI)

Alonso és Webber
Az első szabadedzést Fernando Alonso (Ferrari), a másodikat Mark Webber (Red Bull) nyerte tegnap a Forma–1-es Német Nagydíjon, a vb-címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) mindkétszer a harmadik volt. (MTI)

Krkic a Románál
Az FC Barcelonától az AS Roma labdarúgócsapatához szerződött Bojan Krkic. A fiatal futballista a legutóbbi szezonban, amelyben a Barcelona bajnokságot és BL-t nyert, összesen 35-ször lépett pályára, s hét gólt szerzett. Ugyanakkor a kezdőcsapatba nem volt esélye bekerülni. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.