Röviden

MTI
2011. 08. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizalmat szavaztak Kolompárnak
Újabb négy évre az egyedüli jelöltként induló Kolompár Orbánt választotta elnökévé a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) siófoki tisztújító közgyűlése. Kolompár Orbán a jövőre nézve „szakmaibb és markánsabb politikai érdekképviseletet ígért”. A Kecskeméti Városi Bíróságon jelenleg büntetőeljárás folyik a cigány vezető ellen. (MTI)

Nem pályáztak
Nem érkezett pályázat a Mikroszkóp Színpad hasznosítására. A tegnap lejárt határidőt nem hosszabbítják meg, más megoldást keres a fővárosi önkormányzat. A főváros tulajdonában lévő Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft. üzletrészének értékesítésére és a kft. által használt helyiségek bérletére a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. hirdetett pályázatot. Csomós Miklós főpolgármester-helyettes korábban elmondta: azután döntöttek pályázat kiírásáról, hogy Verebes István csak az évad végéig vállalta az intézmény vezetését, és több támogatást egy új igazgatónak sem tudna biztosítani a főváros. Az épületben kulturális intézmény működik a továbbiakban is, ám nem feltétlenül színház. (MTI)

Stop a pénzért adott interjúknak
Egyeztetéseket kezdeményez Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára a média nagyobb képviselőinek vezetőivel a bűnözők pénzért történő nyilatkozatainak szabályozásáról. A javaslat célja elsősorban a társadalom igazságérzetének helyreállítására, így a módosítás arra irányul, hogy a bűnelkövetők semmiféle ellenértékhez ne jussanak az – általában élet elleni vagy erőszakos – bűncselekménnyel kapcsolatos nyilatkozattételért cserébe. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.