Röviden

MTI
2011. 08. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ok
Grimm
Amerikai kutatók szerint a gazdag országban élők infarktusban halnak meg, a szegény országban élőket pedig megüti a guta. Pláne, ha olvasták ezt a hírt.

Csempészt fogtak Záhonynál
Menekülő csempészt tartóztattak fel a rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A férfi kocsijában több mint 37 millió forint értékű ukrán zárjegyes cigaretta volt. A kisbusszal közlekedő, 39 éves tuzséri lakost szombatra virradó éjszaka akarták megállítani ellenőrzésre a rendőrök Záhony közelében, a sofőr azonban nagy sebességgel továbbhajtott. Végül Győröcske közelében sikerült megállásra kényszeríteni a vezetőt, akit a kisbusszal és a szállítmányával együtt átadtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. (MTI)

Halálos gázrobbanás
Egy ember meghalt, egy másikat sokkos állapotban szállítottak kórházba egy abádszalóki lakóépületből, amelyben tegnap gázrobbanás történt. A detonáció következtében a ház kigyulladt, a szerencsétlenség okát egyelőre nem lehet tudni. (MTI)

Több áldozatot találtak a Bulgarián
Újabb holttesteket találtak a Kujbisevi-víztározón július 10-én elsüllyedt Bulgaria kirándulóhajón, így a halálos áldozatok száma immár 117-re emelkedett. További 5 embert még keresnek, s mindössze 79 ember menekült meg – közölték hivatalosan vasárnap. A Bulgariát szombaton későn este sikerült annyira kiemelni a vízből, hogy a felszín fölé került a felső fedélzete. (MTI)

Delfinek vetődtek partra Skóciánál
Legalább huszonöt gömbfejű delfin elpusztult, miután partra vetődtek a Skócia északnyugati csücskében fekvő Cape Wrath közelében. A szerencsétlenül járt vízi emlősök egy hetvenfős csapat tagjai voltak, amelyik beúszott a Nagy-Britannia legészakibb részén lévő Durnessi-szorosba. Az elpusztult állatok az apály közeledtével rekedtek a homokon. (MTI)

Nyerőszámok
Hatos lottó: 10, 15, 16, 20, 33, 38. Ötös lottó: 28, 55, 57, 82, 83. Joker: 653 032. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.