Röviden

MTI
2011. 08. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csipkemúzeum nyílik Terényben
Egy csendes, falusi környezetben álló parasztház ad otthont egy hazánkban egyedülálló gyűjteménynek: Terényben megnyílt Magyarország első csipkemúzeuma. A múzeum elsősorban a Hunnia csipkét szeretné bemutatni: az alapító Fáy Társaság Egyesület családi értékként őrzi ezt a csipkefajtát, amelynek megalkotója Fáy Aladárné Edvi Illés Gizella volt. A társaság tagjai között több csipkekészítő tevékenykedik, céljuk az örökség megőrzése és közkinccsé tétele. (T. G.)

Bibóra emlékeznek Leányfalun
Kiemelt rendezvényekkel készül Leányfalu Bibó István születésének századik évfordulójára. A községhez számos szál kötötte a filozófust. Augusztus 6-án filmvetítés, előadások és Bibó száz címmel 18 kortárs magyar képzőművész kiállítása tiszteleg majd emléke előtt Leányfalun. A rendezvények másnap, a születésnapon Budapesten, a Kossuth Klubban folytatódnak. Az emlékezés az Óbudai temetőben, Bibó sírjánál gyertyagyújtással zárul. (P. Sz. E.)

Kultúrbunker lett Tito búvóhelye
Kortárs képzőművészek foglalták el a néhai Tito jugoszláv elnök szigorúan titkos atombunkerét Szarajevó közelében. Az első nemzetközi kortárs művészeti biennále Time Machine (Időgép) – Military Installation D–0 címmel szeptember 27-ig látogatható a bunkerben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.