Röviden

MTI
2011. 08. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kirekesztő párttörvény
Bukarest. Az alapvető emberi és közösségi jogok és szabadságjogok képviselete ellentétes a román párttörvénnyel – derül ki a bukaresti törvényszék indokolásából, amellyel a testület elutasította az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) bejegyzését. A törvényszék szerint az alakulat nem a „nemzeti érdekek” képviseletét vállalja, hanem egy közösség érdekeire összpontosít. A Tőkés László EP-alelnök kezdeményezte EMNP vezetői jelezték: megfellebbezik a bejegyzést elutasító bírósági döntést. (R. Sz.)

Chávez hazatért
Caracas. A venezuelai sajtó is beszámolt az államfő, Hugo Chávez sajtótájékoztatójáról, amelyet szombat este tartott, amint leszállt a Havannából érkező repülőgépről. Chávez közölte, hogy véget ért a kemoterápiás kezelés első szakasza, és egyelőre nem találtak rákos sejteket a szervezetében, de még hosszú ideig tart a kezelés. (S. T.)

Harcok Kairóban
Kairó. Több mint kétszáz ember megsebesült szombaton, többségük könnyebben, amikor a keleti városrészben helyi lakosok rátámadtak az Egyiptomot irányító katonai vezetés ellen tüntetőkre, jelentette a Mena egyiptomi állami hírügynökség. Nagyjából tízezer tiltakozó a védelmi minisztérium épületéhez akart vonulni, hogy ott tüntessen a katonai kormányzat ellen. (MTI)

Iráni atomtudóst gyilkoltak meg
Teherán. Megöltek egy iráni atomtudóst szombaton Teheránban – jelentették iráni hírügynökségek. Darius Rezaeit állítólag ismeretlen motorosok lőtték le. Az elmúlt években több iráni atomtudós halt meg merényletekben, illetve veszett nyomuk. Teherán Izrael és a nyugati nagyhatalmak számlájára írja ezeket az eseteket, mondván, hogy így kívánják fékezni az iráni atomprogramot. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.